Vác.hu
  

Hírek

Dátum:

Típus:

Kulcsszó:

 

Közlemények [2021. április 26., hétfő]

Ideiglenes vasúti menetrend módosítások

MÁV-START Zrt. tájékoztatja az utazókat, hogy 2021. május 8/9-én és 29/30-án a Nagymaros – Szob állomások között végzett karbantartási munkák miatt a 75 sz. Vác – Balassagyarmat vasútvonalon a 32258 sz. vonat módosított menetrend szerint közlekedik.

Ugyanebben az időszakban ezen munkálatok miatt a 70 sz. Budapest – Szob vasútvonalon a mellékletben szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, továbbá a 2374 sz. vonat csak Nagymarosig közlekedik.

Közlemények [2021. április 15., csütörtök]

Tájékoztató a Központi Címregiszterről

Magyarországon számos címadatokat nyilvántartó rendszer működik a közigazgatásban. A 2015. január 1-jén működését megkezdő Központi Címregiszter létrehozásának célja az, hogy a különböző nyilvántartásokat egyetlen nyilvántartásban egyesítse, valamint az adatok pontosságát biztosítsa. A nyilvántartás naprakészen tartásáról az ingatlan fekvése szerint illetékes települési önkormányzat jegyzője, mint címképzésért felelős szerv gondoskodik.
A központi címregiszterről és a címképzésről szóló 345/2014. (XII.23.) kormányrendelet az új címek létrehozásán túl a különböző nyilvántartásokban eltérő elemekkel rendelkező címek felülvizsgálatáról is rendelkezik.
A Váci Polgármesteri Hivatalban a város jegyzőjének nevében a központi címregiszter naprakészen tartásáról az Igazgatási Osztály, új címek képzéséről, valamint a meglévő címadatok felülvizsgálatáról az Építési Osztály továbbá a Műszaki Osztály gondoskodik.

A címek felülvizsgálata jelenleg folyamatban van, melynek eredményes lefolytatása érdekében kérjük a t. lakosság megértését és együttműködését.

A címkezeléssel érintett címek listája a mellékelt dokumentumban a közzétételtől számítva egy hónapig megtekinthető.

Tájékoztató a 2015. január 1-től érvényben lévő Központi Címregiszterrel kapcsolatos címkezelési eljárásról emelet-ajtó tekintetében:

A központi címregiszter és címkezelésről szóló, 2015. január 1-től hatályba lévő 345/2015 (XII. 23.) számú kormányrendelet az illetékes települési önkormányzat jegyzőjét jelöli ki címképzésért felelős szervként. Emellett előírja a címképzési szervnek az illetékességi területen található címek felülvizsgálatát.

A jelenlegi gyakorlat szerint, amennyiben a Járási Hivatal Okmányirodai Osztályán olyan címre kérnek bejelentkezést, melyet a Címnyilvántartás nem tartalmaz (vagy csak részben tartalmazza a tulajdoni lapon feltüntetett címet), a cím felülvizsgálati eljárás alá esik, melynek befejeztéig a bejelentkezés nem lehetséges.

Az újonnan képzett, illetve felülvizsgálat alá eső címek esetében a fenti kormányrendelet címképzésre vonatkozó előírásai az irányadóak, melyek szerint társasházaknál emelet-ajtó meghatározása esetén a jegyző a tulajdonos vagy a tulajdonosi közösség javaslatának megfelelően képzi a címet.

Tehát abban az esetben, ha egy adott címre nem sikerült a bejelentkezés emelet-ajtó probléma miatt, szükséges a lakás helyrajzi száma és a helyrajzi számhoz tartozó cím igazolása (emelet-ajtóra vonatkozóan is).
Amennyiben az alapító okirat nem tartalmazza a két adat egymáshoz rendelését (tehát a konkrét lakás helyrajzi számának és a pontos, emelet-ajtóval ellátott címének egy helyen történt rögzítését), abban az esetben a címképzéshez elengedhetetlenül szükséges a tulajdonosi közösség javaslatának benyújtása a jegyző felé közgyűlési határozat formájában.

dr. Zsidel Szilvia s.k.
jegyző

Feladó: Városháza

Csatolt dokumentumok:
KCR_2021_marcius.pdf

Közlemények [2021. április 6., kedd]

Tájékoztatás lakossági adatgyűjtésekről

A Központi Statisztikai Hivatal Vác településen a hivatal elnöke által 2021-re engedélyezett, önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre, a korábbi évek gyakorlata szerint.

Az összeírási munkát a Központi Statisztikai Hivatal megbízásából a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. fényképes igazolvánnyal ellátott kérdezői végzik.


A teljes leírás a csatolmányban olvasható.

Feladó: Városháza

Csatolt dokumentumok:
Pest-115.pdf

Közlemények [2021. április 1., csütörtök]

Újabb időleges vasúti menetrend módosítás

A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint 2021. április 17-én, valamint 2021. április 24-tól 25-ig Verőce - Nagymaros állomások között végzett karbantartási munkák miatt a 70 sz. Budapest – Szob vasútvonalon a mellékletben szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

Feladó: Városháza

Csatolt dokumentumok:
hirdetmenyaprilisegy.pdf
hirdetmenyaprilisket.pdf

A Pest Megyei Kormányhivatal PE-06/KTF/15970/2021. iktatószámú környezetvédelmi hatósági eljárás megindításáról szóló közleményét (A KP-VASKER Kft. 2600 Vác, Deres utca 5779/52-53. hrsz.-ú ingatlanon fém hulladékgyűjtő és előkezelő telephely bővítésére vonatkozó előzetes vizsgálati eljárása a környezeti hatásvizsgálati és az egységes környezethasználati engedélyezési eljárásról szóló 314/2005. (XII. 25.) Korm. rendelet [a továbbiakban: 314/2005. (XII. 25.) Korm. rendelet] 3. mellékletének 108. a.) pontja alapján) a mai napon a hivatal hirdetőtáblájára kifüggesztettem.

A dokumentáció ügyfélfogadási időben a Váci Polgármesteri Hivatal Környezetvédelmi irodájában, megtekinthető.


Vác, 2021. 03. 26.

Dr. Zsidel Szilvia
jegyző


Kifüggesztve: 2021. március 26.
Levéve: 2021. április 26.

Feladó: Városháza

Csatolt dokumentumok:
20210326131439.pdf

Közlemények [2021. március 18., csütörtök]

TÁJÉKOZTATÁS közterületi permetezésről

A Váci Városfejlesztő Kft. tájékoztatja Vác város polgárait, hogy 2021. március 24. – 2021. április 07. között (az időjárás függvényében) Vác város közterületein Vegyesfák (vadgesztenye, hárs, ostor, japán díszcseresznye, platánfák) lemosó permetezése munkáit végzi.

Munkavégzés helye: Vác város közterületein
Alkalmazott szer: Vektafid A (rovarölő) és Champ DP (gombaölő)
Élelmezés egészségügyi várakozási idő: nem kötelező
Munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap
A szerek méhekre veszélyességi kategóriája: nem veszélyes
A szerek vizekre veszélyességi kategóriája: kifejezetten veszélyes

Feladó: Városháza

Közlemények [2021. március 11., csütörtök]

Határozat bölcsődei csoportok járványügyi megfigyeléséről

Határozat bölcsődei csoportok járványügyi megfigyeléséről
A Pest Megyei Kormányhivatal Váci Járási Hivatala Népegészségügyi Osztálya határozatban értesítette az érintetteket arról, hogy a Vác Város Önkormányzat Bölcsődék és Fogyatékosok Intézményének LEVENDULA csoporttagjait március 18., NAPSUGÁR csoport tagjait március 14. éjfélig járványügyi megfigyelés alá helyezi otthonában.

A megküldött hivatalos határozatok mellékleteinkben megtekinthetők.

Feladó: Városháza

Csatolt dokumentumok:
levendula.pdf
napsugar.pdf

Közlemények [2021. március 11., csütörtök]

Ideiglenes vasúti menetrend változások a hónap második felében

A MÁV-START Zrt. tájékoztatja az utazókat, hogy március 20-tól 21-ig és 27-től 28-ig Nagymaros - Szob állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 70 sz. Budapest – Szob vasútvonalon a mellékletben szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.
Ezeken a napokon a 2324, 2342, 2362 és 2382 sz. vonatok csak Nagymarosig, illetve a 2313, 2321, 2333 és 2353 sz. vonatok csak Nagymarosról közlekednek.
A nyári óraátállítás miatt március 28-án a 2320 sz. vonat nem közlekedik.

Az említett napokon ezen pályakarbantartási munkák miatt a 75 sz. Vác – Balassagyarmat vasútvonalon a 32258 sz. vonat módosított menetrend szerint közlekedik.

A hónap utolsó hétvégéjén (március 27-től 28-ig) a Veresegyház - Vác állomások között végzett karbantartási munkák miatt a 71 sz. Budapest – Vácrátót – Vác vasútvonalon a mellékletben szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Március 29-én pedig a mellékletben szereplő vonat (2510 sz.) módosított menetrend szerint közlekedik. Az említett időpontokban Veresegyház – Vác állomások között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

Közlemények [2021. március 9., kedd]

Natura 2000 természetmegőrzési terület fenntartási terve

Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága elérhetővé tette a Nyugat-Cserhát és Naszály kiemelt jelentőségű természetmegőrzésű terület fenntartási tervét, amely mellékletünkben megtekinthető.

Feladó: Városháza

Csatolt dokumentumok:
naturacserhat.pdf

A Pest Megyei Kormányhivatal PE-06/KTF/10506/2021. iktatószámú környezetvédelmi hatósági eljárás megindításáról szóló hirdetményét (Vác, Kőhídpart dűlő 2. szám alatt üzemelő Duna Dráva Cement Kft. Váci Cement Gyárra vonatkozó egységes környezethasználati engedély hivatalból történő módosítására irányuló eljárás a környezeti hatásvizsgálati és az egységes környezethasználati engedélyezési eljárásról szóló 314/2005. (XII. 25.) Korm. rendelet [a továbbiakban: 314/2005. (XII. 25.) Korm. rendelet] alapján) a mai napon a hivatal hirdetőtáblájára kifüggesztettem.

A dokumentáció ügyfélfogadási időben a Váci Polgármesteri Hivatal Környezetvédelmi irodájában, megtekinthető.


Vác, 2021. 03. 03.

Dr. Zsidel Szilvia s.k.
jegyző

Feladó: Városháza

Csatolt dokumentumok:
20210305130955.pdf

1 2   >>