Vác.hu
  

Hírek

Dátum:

Típus:

Kulcsszó:

 

Vigyázzon értékeire és otthona biztonságára!

A felhívás teljes szövege a csatolmányban olvasható.

Feladó: Váci Rendőrkapitányság

Csatolt dokumentumok:
Trukkos_felhivas.pdf

Rendőrségi hírek [2021. április 27., kedd]

ARANYSZABÁLYOK ONLINE VÁSÁRLÁS BIZTONSÁGOSAN!

A felhívás teljes szövege a csatolmányban olvasható.

Feladó: Váci Rendőrkapitányság

Csatolt dokumentumok:
online_vasarlas.pdf

SOHA NE MENJEN EL TÉTLENÜL FÖLDÖN FEKVŐ EMBER MELLETT!

ÓVAKODJON A ZSEBESEKTŐL!

KERÉKPÁROSOK FIGYELMÉBE!

A felhívások teljes szövege a csatolmányban olvashatóak.

Feladó: Váci Rendőrkapitányság

Csatolt dokumentumok:
segitsegnyujtas.pdf
ELBIR_Zseblopasok.pdf
kerekparos.pdf

A felhívások teljes szövege a csatolmányban olvashatóak.

Feladó: Váci Rendőrkapitányság

Csatolt dokumentumok:
Mutasd magad.pdf
Online-bol jeles.pdf

A váci zsaruk előállították és gyanúsítottként hallgatták ki a 19 éves fiatalt, aki a gyanú szerint erőszakkal vette el egy fiú pénzét Vácon.

A Váci Rendőrkapitányságra érkezett bejelentés szerint 2021. április 11-én 13 óra 30 perc körül egy 14 éves fiút kiraboltak. Az áldozat elmondta a rendőröknek, hogy egy fiú ült mellé egy váci buszmegállóban, pénzt kért tőle, azonban az átadott apróval nem elégedett meg, többet akart.

Az elkövető, hogy megtörje és megfélemlítse a sértettet, egy pillanatra a zsebébe nyúlt, mintha abból valamit előhúzni szándékozna, majd megfenyegette, ha nem adja oda az összes pénzét, megszúrkálja. Az áldozat félelmében a még nála lévő kétezer forintot is odaadta, R. Krisztofer pedig zsákmányával elfutott.

Forró nyomon indultak a váci zsaruk, azonosították és közel egy óra alatt Vác belvárosában már kattant a bilincs a rablással gyanúsítható férfi kezén. A nyomozók R. Krisztofert a rendőrkapitányságra előállították és rablás bűntettének gyanúja miatt kihallgatták.

A fiú a bűncselekmény elkövetését részben elismerte, állítása szerint azonban nem fenyegette meg a sértettet, szépen kérte a lóvét, amiből később cigarettát és dobozos üdítőt vásárolt. A rendőrök őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.


Kapcsolódó link:
http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/68-perc-elegendo-volt-elfogva

Feladó: Váci Rendőrkapitányság

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság és a Pest Megyei Kormányhivatal (PMKH) közötti együttműködésnek köszönhetően, a bűncselekmény áldozatainak:

- minél szélesebb körű tájékoztatása,
- igényeinek felmérése,
- és annak megfelelő, mihamarabbi kezelésének érdekében tartanak fogadóórát a PMKH Áldozatsegítő Szolgálatának munkatársai.

Ha Ön úgy érzi, segítségre szorul, keresse fel a szakembereket a Váci Rendőrkapitányság épületében (2600 Vác, Zrínyi utca 7.) az alábbi időpontok valamelyikén:

2021. május 12. 09:00-11:30 óráig
2021. június 23. 09:00-11:30 óráig

Feladó: Váci Rendőrkapitányság

Rendőrségi hírek [2021. március 18., csütörtök]

ÍGY VIGYÁZHATUNK SZERETTEINKRE AZ ÚJ KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY IDEJÉN

A csalók minden lehetőséget megragadnak és leginkább az idős emberekre fókuszálnak, akik egyedül élnek. Beszélgessünk rokonainkkal a veszélyekről!


A teljes szöveg a mellékletben megtalálható.

Feladó: Váci Rendőrkapitányság

Csatolt dokumentumok:
ORFK ELBIR.pdf

Február 22. A bűncselekmények áldozatainak világnapja


Az Európai Tanács 1990. február 22-én tette közzé a bűncselekmények áldozatainak chartáját, ez a nap azóta számos országban – Magyarországon 1993 óta – az áldozatok napja.


A teljes szöveg a csatolmányban olvasható.

Feladó: Váci Rendőrkapitányság

Csatolt dokumentumok:
ELBIR_Aldozatok_vilagnapja.pdf

Rendőrségi hírek [2021. január 13., szerda]

15 évesen négy büntetőeljárás

A váci rendőrök kezdeményezték annak a tinédzsernek a letartóztatását, aki egy kortársát akarta kirabolni a gyanú szerint. Ez már a negyedik folyamatban lévő bűnügye.

Egy 13 éves fiútól akarta megszerezni arcmaszkját és pénzét legutóbbi balhéjakor, 2020. november 30-án kora délután. A város egyik parkjában leszólította, amikor áldozata követelőző szavai ellenére nem teljesítette követelését, veréssel fenyegette. Egy járókelő közbelépése akadályozta meg a komolyabb folytatást. Amikor a rendőrök számára egyértelművé vált a tettes személye, elfogták és 2021. január 11-én őrizetbe vették. Ekkor már három másik nyomozás is folyt ellene a Váci Rendőrkapitányságon. Tavaly februárban egy általános iskolai társát beszorította a sarokba és a csokoládéját követelte. Mivel az édesség nem cserélt gazdát, a 15 éves támadó combon rúgta áldozatát – rablás bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt folyik az eljárás. Egy hónappal később a helyi vasútállomáson pécézett ki társával egy fiút, a kialakult szóváltást társa az öklével, míg a most elfogott 15 éves fiú egy rúgással rendezte – garázdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt folyik a büntetőeljárás. Negyedik ügye kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt folyik ellene.

A Váci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai a 15 éves fiút most rablás bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt vették őrizetbe, egyben kezdeményezték letartóztatását.

Feladó: Váci Rendőrkapitányság

1 2   >>