Vác.hu
  

Hírek

Dátum:

Típus:

Kulcsszó:

 

Sport [2021. április 28., szerda]

Labdarúgás – Csak pár napig voltunk kieső pozícióban

A sűrített menetrendben rendezett harmadosztályú focibajnokság mai fordulójában mindenképpen győznie kellett csapatunknak. Meg is tette: Vác FC – Paks II 3-1 (1-1).

A két, vasárnap délre rendelt ellenfél között ma délután is egy NB I-es tartalékcsapattal mérte össze erejét a fordulót kieső helyen váró váci gárda. A – remélhetően csak ideiglenesen – a 16. helyre visszacsúszó váciak ezúttal sem tudták minden játékosukat bevetni a középmezőnyhöz tartozó, eddig 50 %-os mutatóval bíró paksi fiatalok ellen.

A hazai környezet és a győzelmi kényszer ellenére ezen a találkozón is a mieink kerültek hátrányba, miután a 25. percben betaláltak a vendégek, 0-1. Ezt követően ismét az egyenlítő gól mielőbbi elérése lehetett a cél. Ez szerencsére nyolc perc múlva Kasza Balázs (képünkön) révén sikerült is, 1-1. Az első félidő végén tehát a mieink számára nem sokat érő döntetlennel mentek az öltözőbe a csapatok.

A második játékrész meg is mutatta, hogy a két együttes közül a hazaiaknak fontosabb mindhárom pont begyűjtése. Többet támadtak a mieink és épp, hogy átléptünk a félidő második felébe, Gergely Péter találatával már vezetett a Vác, 2-1.

A hátralévő időben már a vendégeknek volt sürgősebb, hogy a hazai fordítás után legalább döntetlenre mentsék a mérkőzést. Ám az előnye birtokában a mienk már magabiztossá váltak és egy eredményes támadásbefejezést követően Nagy Zoltán a 85. percben bebiztosította a győzelmet, 3-1.

Sok pihenőt nem kapnak a mieink, hiszen egy újabb élvonalbeli klub tartalék együttese várja őket: május második napján délelőtt 11-kor az Újpest II ellen léphetnek pályára Csank János mesteredző tanítványai. (A folytatásban pedig majd felmerül az a kérdés, hogy a váciak vajon hol rendezik a hátralévő 4 hazai bajnokijukat. Ugyanis a szövetség csak a zárt kapus meccsekre vonatkozóan engedélyezte a váci stadion igénybevételét. A zárt kapus előírás viszont napokon belül megszűnhet az NB III-ban is…)

Fotó: vacfc.com

Feladó: Városháza

Sport [2021. április 26., hétfő]

Vízilabda – Két vereség a hazai medencében

Nem sikerült pontot szereznie OB II-es pólócsapatunknak az 5-8. helyért zajló bajnoki rájátszás első dupla fordulójában: Váci VSE – SOTE 13-14 és Váci VSE – DVSE 6-21.

A váci medencében találkozott először a rájátszás négy érdekelt együttese, melyek a szombatin kívül még két hasonló játéknapot bonyolít le. Az első mérkőzésen az orvosegyetemisták ellen végig szorosan alakult a küzdelem. Az elején még egy találattal az ellenfél állt jobban, de aztán egészen a harmadik negyed végéig több alkalommal is kétgólos előnyben voltak a mieink. Sajnos a záró meccsszakaszban 11-9-ről négy gólt kapott zsinórban a Vác, majd már hiába próbálkozott a pontmentéssel, vereséggel nyitotta a rájátszást.
Ezen a találkozón góljaink közül Kuncz Tamás 6; Binder Szabolcs 4; Kollarics Gábor 2, Pálfai Álmos 1 találatot mondhat magáénak.

Sajnos, ilyen izgalmak teljesen hiányoztak a nap másik váci érdekeltségű találkozóján. A váciak végig alárendelt szerepet játszottak és egy pillanatig sem nehezítették meg a debreceniek dolgát. Az egyes negyedekben 4, 5, 4 és 2 góllal elvesztve szenvedtek súlyos vereséget a mieink.
A váci góldobók közül mindenki egy alkalommal volt eredményes: Ágnecz Bálint, Kollarics Gábor, Mester Bulcsú, Pálfai Álmos, Petrovszky Gergő és Vogel Milán.

A következő játéknap a tervek szerint május 15-én lesz.

Feladó: Városháza

Sport [2021. április 25., vasárnap]

Labdarúgás – Jobb volt a Fradi-tarcsi

A már élvonalbeli bajnok Ferencváros második csapatához látogatott ma NB III-as focicsapatunk. A délidőben lejátszott bajnokin ezúttal nem sikerült a mieinknek a pontszerzés: FTC II – Vác FC 3-1 (2-1).

A váciak eredményes sorozat közepette készülhettek a népligeti mérkőzésre, hiszen áprilisban még veretlen volt a csapat. A maival egy érdekes meccstriász várt a mieinkre, hiszen sorrendben három NB I-es klub tartalékegyüttesével mérik össze erejüket. Az ilyen találkozók bizonytalanságát az adja, hogy nem tudható előre milyen összetételű lesz az ellenfél, hány NB I-es kerethez tartozó játékost szerepeltet az adott meccsen az ellenfél. Ebből a szempontból jókor rendezték a váciak mai meccsét, hiszen a zöld-fehérek első csapata szintén most játszott rangadót Székesfehérváron. Sajnos, a kiesés ellen küzdő csapatunkból még mindig több meghatározó játékos hiányzott, így a dobogóra esélyes hazaiak számítottak esélyesnek.

Ennek megfelelően nagy lendülettel kezdett a Fradi és még nem telt el az első 5 perc sem, amikor megszerezte a vezetést, 1-0. A bekapott gól után is csak keresték a labdát a mieink, sorra gördültek a veszélyes hazai akciók. Ezek egyikéből a 13. percben megduplázta előnyét az FTC II, 2-0.

Továbbra is sokkal többet birtokolta ellenfelünk a labdát, a váciak kontrákkal próbálkoztak – eredmény nélkül. Az első kapura tartó lövésünkig a félidő közepéig kellett várni. Ezt követően azonban két váci szöglet következhetett és a második után – a 27. percben – Nagy Gábor szépített, 2-1. Óvatosabbá váltak a hazaiak, kiegyenlítettebb játékkal telt el a játékrész hajrája.

A fordulás után továbbra is sok lövéssel próbálkoztak a csapatok. A különbség az volt, hogy a mieinkkel ellentétben a hazaiak elég jó arányban találták el a kapufelületet. szerencsére azonban Halasi Péter kapus ezúttal is magabiztos volt, így szoros maradt az állás. A változatos küzdelemben remény maradt arra, hogy a mostanában oly sikeres váci hajrá ezúttal is pontot érdemlő lesz.

A 71. percben azonban távolra került a pontszerzés, mert újra a kapunkba került a labda, 3-1. A kétgólos hátrányban az utolsó percekben a váciaknál volt többet a labda, ám több gól már nem született: megérdemelten nyerte a találkozót a vendéglátó.

A Vác FC az eddigi 30 bajnokiján 36 pontot szerzett és ezzel – a többieknél egy mérkőzéssel kevesebbet teljesítve – jelenleg is a kieséstől veszélyeztetett csapatok közé tartozik. Legközelebb ismét egy NB I-es tartalékcsapat lesz az ellenfél: április 28-án szerdán 17 órától a középcsapatnak számító Paks II látogat a váci stadionba.

Feladó: Városháza

Sport [2021. április 24., szombat]

Kézilabda – Fellépett a dobogóra a váci hölgykoszorú

A világbajnoki selejtezőt követő élvonalbeli bajnoki folytatásban a sereghajtó és biztos kiesőként elkönyvelt viharsarki együttes egy pillanatig sem tette nehézzé az immár dobogós csapatunk győzelmét: Váci NKSE – Békéscsaba 41-28 (22-13).

A találkozó elején kiderült: mindkét együttes egy-egy játékosát cseréli védekezés és támadás közben. A mieinknél Lakatos Rita védekezett és Aron Andrea irányította az akcióinkat, ám ez is csak addig tartott, amíg el nem dőlt a mérkőzés. (A válogatott irányító végül alig több, mint 7 percet volt a pályán.)

Az első váci hálózörgetésre még válaszoltak a csabaiak, akik az első tucatnyi percben – köszönhetően a hazaiak összeszedett védőmunkájának – csupán egyetlen akciógólt dobtak. A kezdeti 6-7 találatnyi váci fór később 8-9-re emelkedett, nem csoda, hogy a 23. percben már a harmadik békési kapusát küldte pályára edzője. A mieink több sikertelen próbálkozást követően az ismételten bombaformában játszó Sanja Radoszavljevics 8. góljával alakították ki először a tízgólos különbséget (27. perc: 21-11). A félidő hajrájában érkeztek is a váci cserék.

A pihenőt követően felváltva estek egy ideig a találatok. Már kevésbé volt koncentrált a mieink játéka, ami ziccerrontásokban, technikai bakikban testesült meg. Bizony ennek a játékrésznek az első 10 percét a vendégek nyerték 7-5-re. Egy hetesvédés után a folytatásban már Bálint Anna védte a váci hálót, míg a túloldalon egy ideig nem sziporkázott csapatunk, miután Hámori Konszuélát követő emberfogással kísérték. Még így is visszaállt a tízgólos váci fór (46. perc: 32-22), majd ismét a kevesebb játéklehetőséget kapók bizonyíthattak. A hajrára egyetlen kérdés maradt: eléri-e a VNKSE a 40 dobott gólt.

Elérte.

Váci góldobók: Sanja Radoszavljevics 9; Helembai Fanny 6; Szabó Laura 6(6); Aron Andrea 5; Hámori Konszuéla 4; Pálffy Anna 3; Diószegi Nikolett, Kácsor Gréta és Szondi Zsófia 2-2; Bárdí Noémi és Szeberényi Flóra 1-1.

A Váci NKSE 20 bajnokiján 28 pontot gyűjtött. Ezzel a váci csapat jelenleg a dobogó 3. fokán áll. A legközelebbi forduló után remélhetően ismét két egységgel gyarapodik a váci ponttermés: május első napján este hattól a szombathelyiek érkeznek a váci sportcsarnokba.

Szilágyi Zoltán: – Koncentráltan, fegyelmezetten kezdtünk. A megbeszélt védekezési taktikánk betartásával sikerült könnyű gólokat szerezni és már a szünetig eldönteni a pontok sorsát. Örülök, hogy lehetőségem volt minden játékosomnak bizonyítási lehetőséget adni.

Fotó: Kovacsics József

Feladó: Városháza

Sport [2021. április 20., kedd]

Vízilabda – A rájátszás következik

Mint arról hírt adtunk, az OB II-es vízilabda pontvadászat felsőházi Középszakaszában csoportja 3. helyén zárt a váci együttes. Ez alapján a végső bajnoki helyezésekről döntő Rájátszásban az 5-8. helyért játszhatnak majd.

A négycsapatos, három duplafordulós rendszerben először éppen a váci medencében találkoznak a csapatok április 24-én. Ekkor a mieink előbb az orvosegyetemistákkal, majd a debreceniekkel találkoznak. Az ezt követő két játéknap a tervek szerint május 15. és június 5.

A jelenlegi szabályok szerint a mérkőzéseket zárt kapuk mellett rendezik meg.

Feladó: Városháza

Sport [2021. április 18., vasárnap]

Labdarúgás – Plusz két pontot hozott a hajrágól

Az NB III-as váci focicsapat kiesés szempontjából igen veszélyes helyzete miatt most már minden bajnoki mérkőzés rendkívül fontos. Az aktuális ilyen találkozón ma a váci stadionban: Vác FC – Kozármisleny 1-0 (0-0).

Mivel a forduló előtt az egy meccsel kevesebbet játszó váciak csak azért nem álltak kieső helyen, mert a Keleti csoport 15. helyezettjének kevesebb pontja volt, a középmezőny stabil tagjának számító – ám a legutóbbi időszakban sorra vereséget szenvedő – Kozármisleny ellen minél több pontot kellett begyűjtenie a Csank-gárdának.

Csapatunkban az utóbbi időben feltűnően sok betegség és sérülés fordult elő, így ma is többen hiányoztak a keretből. A vendégek annak ellenére álltak – a mieinknél 9 ponttal többet szerezve – a tabella 8. helyén, hogy a hétközi fordulóban sorrendben már a harmadik 2-0-s vereséget szenvedték el.

Az összecsapást nyirkos, esős, tipikusan őszi időben játszották le a csapatok. Igazi szórakoztató eseménysorozatról nemigen volt szó a 90 perc során. Jobbára a pálya középső harmadában folyt a küzdelem. A sok test-test elleni ütközetben folyamatos támadásszövésre alig volt lehetőség. Mindkét csapat biztonságra törekvő taktikát választott, így nem csoda, hogy a kapuk csak ritkán kerültek veszélybe, akkor is kölcsönösen elrontották a helyzeteket a mindkét oldalon. Az első félidőben nem is esett gól.

A folytatás sem hozott sokkal nyíltabb játékot. A csapatok becsületesen küzdöttek, ám úgy tűnt, a hálók ezúttal érintetlenek maradnak. Már az utolsó percben jártunk, amikor a váci Magos Mátyás próbálkozását szerencse kísérte: lövése egy mislenyi védőn megpattanva jutott a kapuba, 1-0.

Míg az elmúlt fordulóban a hajrában szerzett 11-es góllal egy, most a szintén a záró percekben lőtt találattal tehát a mérkőzés nagy részének eredményéhez képest végül két plusz ponttal gyarapodott a váciak gyűjteménye.

A Vác FC egy hét múlva délelőtt Budapesten a Népligetben lép pályára, amikor a Fradi dobogóért hajtó második csapatának vendége lesz.

Feladó: Városháza

Sport [2021. április 14., szerda]

Labdarúgás – Két büntetővel egy pont

Újabb kiesési rangadón lépett pályára a labdarúgó harmadosztály hétközi fordulójában a váci gárda. A megyei rivális otthonában a mieink két 11-essel mentettek meg egy bajnoki pontot: Taksony – Vác FC 2-2 (2-1).

A mieink vasárnapi bajnokija az akkori ellenfél kérésére elmaradt ugyan, de csapatunk így is megőrizte a 14. helyezését a tabellán. Mögöttünk éppen a szerdai ellenfél tanyázik egy ponttal lemaradva. A tavaszra jelentősen meggyengült és immár biztos kiesőként számontartott taksonyiak pocsék sorozat közben léptek pályára a Csank-legénység ellen, hiszen legutóbbi hét bajnokijukon mindössze egyetlen pontot szedtek össze és vasárnap egy sima hetest kaptak a Honvéd fiataljaitól.

A váciak az utóbbi hetekben vegyes sikerrel jutottak túl a mérkőzéseken, ám egy jó sorozattal akár végleg eltávolodhatnának a kiesési zónától. Jópár váci játékos továbbra sem bevethető, de ezzel együtt jogos elvárás volt a három pont megszerzése.

Jól is kezdett a váci gárda és a támadások eredményeként az első negyedóra végén Rusvay Gergely (képünkön) 11-esével a vezetést is megszerezte. Ám a folytatás már egyáltalán nem a mieink szándékát tükrözte! A váci gólt követő percben máris egyenlített a Taksony (1-1), majd a félidő hajrájában már az ellenfélnél volt az előny (2-1).

A második játékrészben egyre nagyobb nyomás alá helyezte a hazaiak védelmét csapatunk, de ahogy haladtunk előre az időben, úgy vált egyre idegesebbé, kapkodóbbá a támadásfelépítésünk. A hosszú ideje nyeretlen taksonyiak pedig egyre lelkesebben tördelték a játékot és óvták kapujukat az egyenlítő góltól. Már-már úgy tűnt, sikerrel, de szerencsére a hosszabbításban a játékvezető újra büntetőt ítélt a mieinknek. Mivel az első 11-est belövő Rusvay Gergely ekkor már nem volt a pályán, ezt a büntetőt Gergely Péter végezte el – jól (2-2).
Ezzel legalább egy pontot elrabolt a Vác az egyébként elég halovány hazaiaktól és megakadályozta, hogy az helyet cserélve csapatunk elé lépjen a tabellán.

A Vác FC legközelebb vasárnap 17 órakor a váci stadionban fogadja a stabil középcsapatnak számító Kozármislenyt.

Feladó: Városháza

Sport [2021. április 13., kedd]

Kézilabda – Végleges a bajnoki program

Miután a Magyar Kézilabda Szövetség illetékes bizottsága meghatározta a női kézilabda NB I hátralévő fordulóinak hivatalos játéknapjait, így véglegesítették a Váci NKSE programját is.

A tervek szerint május végére befejeződik a pontvadászat. A hátralévő sorozatban a váciak négy alkalommal hazai pályán játszanak, háromszor pedig utaznak ellenfelükhöz.

Programjuk:
április 24. szo. 18.00 Váci NKSE – Békéscsaba
május 1. szo. 18.00 Váci NKSE – Szombathely
május 8. szo. 17.00 Dunaújváros – Váci NKSE
május 15. szo. 18.00 Váci NKSE – Siófok
május 20. cs. 18.00 Váci NKSE – Győr
május 23. vas. 16.00 SZISE – Váci NKSE
május 30. vas. 18.00 DVSC – Váci NKSE

A tervezett menetrend televíziós közvetítések miatt változhat.

(Képünkön az élvonal jelenlegi tabellája.)

Feladó: Városháza

Sport [2021. április 12., hétfő]

Vízilabda – Két vereséggel zárták a középszakaszt

Mindkét mérkőzésén alulmaradt a váci pólógárda az OB II-es bajnokság középszakaszának befejező napján. Az Egerben megrendezett kettős fordulóban: Vác VSE – Invictus 6-10 és Váci VSE – PTE-PEAC 7-14.

A záróforduló tétje a mieink számára a csoport második helyének megszerzése volt. A nyitó találkozón a végül csoportgyőztes szolnoki riválissal szemben az első és a harmadik negyedben sikerült döntetlenre végezni, ám a másik két játékrészben egyaránt két-két góllal jobb volt az ellenfél. Csapatunkból Kiss Ádám 4, Papp Zsombor és Róth Dániel 1-1 alkalommal talált a kapuba.

A nap utolsó meccsén aztán sajnos egy pillanatig sem élt a remény a második hely megszerzésére, ugyanis a pécsiek a váci vezetőgól után már az első negyed végére 6-3-as előnyre tettek szert. A folytatásban is sokkal jobb volt az ellenfél, végül kétszer annyi hálózörgetéssel fölényesen verték a mieinket. A váciaknál ezen a mérkőzésen Binder Szabolcs 3 gólt dobott, míg Ágnecz Bálint, Kiss Ádám, Kollarics Gábor és Mester Bulcsú 1-1 gólt dobott.

A Váci VSE csoportharmadikként a helyosztón majd az 5-8. helyért szállhat medencébe.

(A csoport végeredménye képünkön.)

Feladó: Városháza

Sport [2021. április 11., vasárnap]

Evezés – Galambos Péter nagy fölénnyel lett ismét Európa-bajnok!

A ma lebonyolított döntőkkel befejeződött az olaszországi Vareseben az evezősök kontinensbajnoksága, amelyen a magyar csapatban három versenyző szerepelt a Vác Városi Evezős Club sportlói közül.

A férfi könnyűsúlyú egypárevezősök nagydöntőjében Galambos Péter a 3-as pályát kapta. A váci fiú remekül rajtolt és az első 500 méter után máris mintegy másfél másodperces előnyre tett szert. Féltávnál tovább nőtt a különbség és már 10 méteres fórja volt Péternek. Nem változott a helyzet a hajrához érve sem. Míg a többiek szoros csatát vívtak a helyezésekért, a magyar versenyző hatalmas különbséggel vezetett. A zuhogó esőben lebonyolított finálét végül nem remélt fölénnyel, több, mint 2 másodperces különbséggel nyerte és ismételte meg két évvel korábbi sikerét.

A férfi egypárevezősök versenyében a váci Ács Kristóf összesítésben a 18. helyen zárt, míg a férfi kétpárevezősök mezőnyében a váci Bácskai Máté a szolnoki Szabó Mártonnal párban a 16. helyet szerezte meg.

Feladó: Városháza