Vác.hu
  

Hírek

Dátum:

Típus:

Kulcsszó:

 

Sport [2021. január 5., kedd]

Labdarúgás – És ismét Csank János!

A klub hivatalos weboldalán közölte: a vártnál szerényebb bajnoki szereplés miatt változás történt a szakmai irányításban - a jövőben újra Csank János felel a harmadosztályban kiesés ellen küzdő csapat szerepléséért.

A 74 éves mesteredző negyedszer tér vissza a váci gárdához. Emlékezetes, hogy vezetésével 1994-ben bajnoki címet nyert a csapat, melyet megelőzően itteni munkáját díszpolgári címmel ismerte el a város. Városunkban a volt szövetségi kapitány legutóbb az utánpótlásnevelő Vác Városi LSE szakmai igazgatója volt egy évig.

Az egyesület közleménye szerint az eddigi vezetőedző, Burzi Attila asszisztens-edzőként segíti majd Csank János munkáját. A Vác FC a héten már elkezdte a felkészülést a február végén folytatódó NB III-as pontvadászatra. Arról egyelőre nincs információ, hogy csapatunk a hazai bajnoki mérkőzéseket hol rendezi majd meg.

Feladó: Városháza

Sport [2021. január 4., hétfő]

Labdajáték bajnokságok – A tervek szerint így folytatják

A váci labdajáték csapatok közül a Váci NKSE jelenleg is erőltetett menetben lép pályára mind a hazai bajnokság, mind a nemzetközi kupaporondon. A többi csapatbajnokság tervezett idei beindulásáról az alábbiakban adunk rövid tájékoztatást.

A labdarúgó NB III-ban szereplő Vác FC január 5-én kezdi meg a felkészülést a tervek szerint február legvégén folytatódó pontvadászatra. A rajtra a csapat 7 felkészülési mérkőzéssel készül, melyek mindegyike az adott ellenfél otthonában lesz. Az első két tavaszi bajnokit idegenben játssza csapatunk. A szövetségi honlapon jelenleg a váci stadion van feltüntetve, mint pályaválasztóként megjelölt hazai helyszín.

A vízilabdázók harmadosztályú pontvadászatának alapszakaszából már csak egy forduló van hátra. A csoportjában élen álló Váci Vízilabda SE számára a február 6-ra tervezett játéknapon zárul a bajnokság ezen szakasza. A versenykiírás szerint ezt követően a középszakaszban folytatják a sorozatot, amelynek eredményei alapján mérkőznek majd meg egy rájátszás keretében a végső pozíciókért.

Az asztaliteniszezők NB II-es bajnokságában a Váci Reménység együttese a már lejátszott csapatbajnokikon 50%-os eredményt ért el. A december közepén kiadott szövetségi tájékoztatás szerint ebben az osztályban január végén folytatódhat a mérkőzéssorozat és az elhalasztott meccseket február végéig pótolni kell.

A Magyar Röplabda Szövetség elnöksége a Fogyatékkal Élők Röplabda Bizottsága javaslatára a 2020-ra kiírt Ülőröplabda Magyar Bajnokságot befejezettnek tekinti, végeredményt nem hirdet. Az idei sorozatról egyelőre nem adtak ki tájékoztatást.

Feladó: Városháza

Sport [2020. december 30., szerda]

Kézilabda – Évzárásként idegenbeli siker

Közel kéthónapos bajnoki szünet után lépett ismét pályára az NB I-es női kézilabda pontvadászatban a váci hölgykoszorú. Az egyben a naptári évet is búcsúztató, megyei rivális elleni mérkőzésen: Érd – Váci NKSE 30-34 (16-14).

A kezdés a váciak nagyobb mértékű karácsonyi punnyadását jelezte, mivel az első 5 perc négy hazai és nulla váci találatot hozott. Míg a kapunkban Triffa Ágnes képtelen volt találkozni a labdával, a túloldalon rendre hárítani tudta a gyenge próbálkozásokat Györkös Rebeka. A 9. percben már Szilágyi Zoltán sem bírta tovább cérnával a tesze-tosza védőmunkát és támadásvezetést - időt kért.

Tíz perc és kapuscsere után éledezett együttesünk, de felébrednie nem sikerült: az első negyedóra 8-3-as hazai előnnyel zárult. Majd következett az újabb váci időkérés a 18. percben. A meccs harmadánál állandósult a 4-5 gólos hazai fór, miközben a váci kapuba visszatért Triffa Ágnes. Ebben a meccsperiódusban az Érdben a volt váci Györkös Rebeka remekelt, míg a volt váci Paróczy Sára és a volt váci Szabó Kitti szórta a gólokat.

Az első játékrész hajrájában előbb sikerült feljönnünk két gólra (24. perc: 13-11), majd váci emberhátrányok és hazai büntetőkkel után a szünetre is ennyi maradt a különbség.

A pihenőt követően végre Kácsor Gréta is betalált, majd 16-16-nál már egál volt az állás. A vezetést nem sikerült átvennie a Vácnak, rendre 1-2 találattal az érdiek vezettek. A találkozó második harmadának végén Szilágyi Zoltán felhasználta utolsó időkérését is. Ismét támadhattunk a vezetésért és végre Hámori Konszuéla góljával – először a meccsen – a mieinknél volt az előny (41. perc: 21-22).

A fordítás után már a mieink vezetgettek 1-2 találattal (46. perc: 24-26). A záró tíz perc háromgólos vendégfórral és hazai időkéréssel vette kezdetét. Triffa Ágnes fontos pillanatokban fogott ziccereket és 7 perccel a vége előtt már 30-26 volt ide. Sőt, az utolsó 4 perc elején már 33-28 volt a váciaknak. Az utolsó hazai edzői eligazítás után már csak az idő lepergésére játszott csapatunk és végül egy roppant nehéz csatát nyert meg a második félidőre feljavuló teljesítményével.

Most másfél hét meccspihenő következik a váci csapat számára. Hogy aztán elkezdődjék egy roppant megerőltető sorozat, mely során a mieink – utazásokkal, igen kemény ellenfelekkel megspékelt 46 nap alatt 11 tétmérkőzést vívjanak meg a hazai és a nemzetközi porondon. Elsőként január 10-én vasárnap délután kettőtől (zárt kapuk mellett, de élő Sport1 TV-s közvetítéssel) az EHL-csoportkör első fordulójában a párizsiak ellen a váci sportcsarnok ideiglenesen lefektetett pályaborításán.

A mérkőzés váci góldobói: Hámori Konszuéla 10; Lakatos Rita 7; Sanja Radoszavljevics 4; Szabó Laura 4 (1); Helembai Fanny 3; Diószegi Nikolett és Kácsor Gréta 2-2; Aron Andrea és Szeberényi Flóra 1-1.

Feladó: Városháza

Sport [2020. december 16., szerda]

Kézilabda – A 10. helyen zárta az EB-t a magyar válogatott

A hat lejátszott mérkőzése közül kettőt megnyert, négyet elveszített a magyar válogatott a dániai kontinensbajnokságon, és végül a 16 csapatos tornán a 10. helyen fejezte be a sorozatot.

A mieink a szerbek elleni jó teljesítménynek köszönhetik a középdöntőbe jutást, ahol aztán a németek és a norvégok elleni vereség között sikerült megverniük a románokat. Európa legjobb női kézilabda válogatottjainak seregszemléjén hazánk csapatában három, a csoportkörből tovább nem jutó Szerbia keretében egy váci játékos kapott helyet.

A magyaroknál Kácsor Grétának csak epizódszerep jutott: MINDÖSSZE 22 percet volt a pályán és 2 gólt szerzett. Bár a 83 percet játszó és 7 gólt dobó Lakatos Rita könnyebb sérülése miatt egy középdöntőbeli meccsről hiányzott, végül összteljesítménye nem okozott csalódást. Mint ahogyan a 7 találatát 162 játékperc alatt szerző Helembai Fanny produkciója is megfelelő volt.

A szerbek egyik legjobbja pedig Sanja Radoszavljevics volt, akinél több gólt csupán egyetlen csapattársa dobott. A váci balszélső a három találkozóján szinte végig a pályán volt és 11 kísérletéből 10 gólt szerzett.

Feladó: Városháza

Sport [2020. december 15., kedd]

Labdarúgás – Lezárta a naptári évet a Vác FC

A hivatalos klubhonlapján közzétett beszámolója szerint megtartotta évzáró összejövetelét a harmadosztályban szereplő váci felnőtt labdarúgó együttes.

Az eseményről szóló összefoglaló szerint előbb Burzi Attila vezetőedző értékelte az őszi szezont. Az NB III-as szereplés idején a legjobb teljesítményt nyújtó játékos a szakmai stáb értékelése alapján a kapus Halasi Péter lett. A csapatban a legtöbb gólt – hatot - Sorecz Szabolcs szerezte. Teljesítményükért ajándékot vehettek át.

Ezt követően Belák Gyula ügyvezető értékelte az elmúlt hónapokat hónapokat értékelte. Mint mondta: a vezetőség anyagi szempontból eddig is mindent megtett, és tavasszal is minden feltételt biztosít a sikeres szereplés érdekében. Összességében többet várt az együttestől, majd köszönetet mondott a csapat nevében minden segítőnek.

A Vác FC felkészülése a tavaszi szezon küzdelmeire a tervek szerint január elején kezdődik majd.

(Az eseménybeszámoló nem tér ki arra, hogy milyen elképzelések vannak jelenleg a tavaszi szezon hazai rendezésű bajnokijainak helyszínéről.)

***

Felhívjuk a szurkolók figyelmét, hogy a tervek szerint az Elektro Szignál Televízió december 21-én levetítendő Spiritusz című műsorának vendége Burzi Attila vezetőedző lesz.

Feladó: Városháza

Sport [2020. december 7., hétfő]

Kézilabda – Bukovszky Anna az Elit programban

A női és a férfi szakágból egyaránt 15-15 fiatal kézilabdázó vesz részt a szövetség által 2 éve elindított Elit programban. A listára január 1-től felkerül Bukovszky Anna, a Váci NKSE kapusa is.

A kezdeményezés legfőbb célja, hogy a játékosokat a korosztályos válogatottakból sikeresen a felnőtt korosztályba vezessék. A sportolók speciális képzést kapnak a szövetség szakmai vezetőinek irányításával. A harminc sportoló Gerevich-ösztöndíjban részesül havonta, a klubok pedig az MKSZ-től játékosonként évente 3,2 millió forint juttatást kapnak.

A program 2018-as elindításánál a névsorban volt Vácról Kácsor Gréta és Kuczora Csenge is. A következő évtől pedig résztvevője lesz Bukovszky Anna (képünkön), a váciak 18 esztendős, ifjúsági Európa-bajnok válogatott kapusa is.

Fotó: vacinkse.hu

Feladó: Városháza

Sport [2020. december 7., hétfő]

Vízilabda – Továbbra is remekelnek a váci pólósok

Újabb két megnyert mérkőzéssel őrizte meg veretlenségét és magabiztosan őrzi csoportelsőségét a váci vízilabda együttes.

A Vác VSE szombaton is kétszer szállt medencébe és mindkét alkalommal győztesen hagyta el azt. Előbb az Erzsébeti SMTK volt képtelen megállítani a váci hengert. A mieink nyolcadik találata után tudtak csak szépíteni, majd 14-1 is volt z állás. Végül a VVSE 23-3-ra verte ellenfelét. A két legeredményesebb váci gólszerző az egyaránt 5-5 alkalommal betaláló Kiss Ádám dr. és Pálfai Álmos volt.

Csapatunk második összecsapása már sokkal sorosabban alakult. Igaz, a négy negyedből hármat is a mieink nyertek, ám mivel csak egy-egy góllal, a záró negyedre is izgalmas maradt a MAFC-BME elleni rangadó. Sőt, az egyetemisták a lefújás előtt egy perccel csupán egygólos hátrányban voltak, ám a váciak jól hajrázva még kétszer megzörgették a hálót és nyerték a fontos találkozót 10-7 arányban. A mérkőzésen Kiss Ádám dr. 4, Kollarics Gábor és Papp Zsombor 2-2, Ágnecz Bálint és Róth Dániel 1-1 alkalommal volt eredményes.

A csoport állása képünkön látható. Az alapszakasz utolsó meccsnapjára a tervek szerint február 6-án kerül sor.

Feladó: Városháza

Sport [2020. december 6., vasárnap]

Labdarúgás – Még éppen a kiesési vonal felett

Befejezte a csapat számára nem sok örömteli pillanatot hozó naptári évet harmadosztályú focicsapatunk. A második tavaszról előrehozott bajnokin: Vác FC – Iváncsa 0-0.

Emlékezetes, hogy még augusztusban a háromezres Fejér megyei település gárdája első hazai meccsén féltucatot rámolt be a mieinknek. Volt tehát miért visszavágnia Burzi Attila vezetőedző legénységének a mai zuglói, zártkapus mérkőzésen. A mieink reményeit növelte, hogy gyakorlatilag a teljes játékoskeret bevethető volt.

A mindkét gárda számára nagyon fontos, így elég feszült légkörű mérkőzés abban hasonlított az augusztusihoz, hogy sajnos, a váciak most sem tudtak a kapuba találni. Viszont a védőmunka már sokkal eredményesebb volt, így az ellenfél is gólképtelen volt.

Az első játékrész hajrájában hat perc alatt négy sárgalapos figyelmeztetést is kaptak a hazaiak, majd a vendégek sportszerűtlen edzőjét zavarta el a kispadról a játékvezető. Gól azonban egyik oldalon sem esett.

A szünetet követően folytatódott a sok hibával tarkított, ideges küzdelem. Az 5. sárgás váci figyelmeztetést a túloldalon rögtön egy – immár egy pályán lévő játékost érintő – iváncsai kiállítás követte. A hátralévő több, mint fél órában tehát emberelőnyben focizhattak a mieink, ám támadásaik rendre elhaltak egy-egy hibán. Így a lefújásra is maradt a gólnélküli döntetlen.

Ezzel a mérkőzéssel zárult tehát a 2020-as esztendő a Vác FC számára. A most folyó pontvadászatban lejátszott 21 találkozón 25 pontot gyűjtött csapatunk, amivel a 15. helyet foglalja el a húszcsapatos csoportban. A versenykiírás szerint minden csoportból az utolsó öt együttes kiesik majd, plusz a három 15. helyezett közül a leggyengébb mutatóval rendelkezi is búcsúzik az NB III-tól. (Ez jelenleg nem a váci együttes.)

A bajnoki folytatás a tervek szerint február utolsó napjaiban indul. Akkor a mieink a Honvéd második csapatához látogatnak. Hogy aztán a tavasszal a Vác FC hol rendezheti meg a „hazai” bajnoki meccseit, az egyelőre nagy kérdés…

Feladó: Városháza

Sport [2020. december 1., kedd]

Kézilabda – Vácon lehetnek a nemzetközi kupameccsek

Mint beszámoltunk róla, a Váci NKSE bejutott a második számú nemzetközi női kézilabda kupasorozat (EHL) csoportkörébe. Most kiderült: a Váci Sportcsarnokban rendezheti a klub a hazai mérkőzéseket.

A tervek szerint januárban és februárban is három-három találkozót rendeznének a négycsapatos, kétfordulós körmeccses csoportban, ahonnan majd az első két helyezett jut be a negyeddöntőbe. A mieink ellenfelei: Ikast (dán), Zvenyigorod (orosz) és Paris 92 (francia). Az utóbbi együttes látogat majd a sorozat nyitányán – január 9-én, vagy 10-én – a váciakhoz.

Problémát jelent, hogy a kupasorozat ezen szakaszában már csak adott pályaborításon lehet megrendezni a mérkőzéseket. A váci klub tájékoztatása szerint kérvényezték a helyszín engedélyezését, azzal, hogy ezen kupameccseket természetesen az előírt talajon fogja az egyesület lebonyolítani. További változás, hogy a kispadok és a zsüriasztal a megszokottal ellentétes oldalon lesz elhelyezve. Az pedig, hogy az aktuális időpontokban jelen lehetne-e nézők a csarnokban, majd az illetékes magyar kormányrendeletek alapján határozzák meg.

(Képünk illusztráció)

Feladó: Városháza

Sport [2020. november 29., vasárnap]

Labdarúgás – Győzelemmel kezdte a második kört csapatunk

A „tavaszi” első fordulóval folytatódott vasárnap a harmadosztályú pontvadászat. A mieink sikeresen vágtak vissza az őszi bajnoki nyitányon a zuglói pályán is győztes fővárosiaknak: Rákosmente KSK – Vác FC 1-3 (1-0).

November utolsó vasárnapján napsütéses, de csípős időben indult az NB III-as bajnokság második köre. A nézők csupán azért nem didereghettek a főváros keleti szegletében megrendezett összecsapáson, mert ez a mérkőzés is zártkapus volt.

A megelőző három meccsét szerzett pont és gól nélkül záró és kieső helyen található hazaiak ellenében a szintén veszélyes zónában álló váciaktól sérülés és eltiltás miatt néhányan hiányoztak, míg a hazaiak keretében nemrég több súlyos sérülés is történt.

A mérkőzés elején ezúttal is hamar megszerezhette volna a vezetést a Vác, ám az 5. percben megítélt büntetőnkből nem született gól. Ezt követően felváltva forogtak veszélybe a kapuk, míg aztán a játékidő harmadánál egy fejesgóllal a vendéglátó szerzett vezetést. Ezt aztán az irányítást átvevő váciak sorozatos támadásai ellenére a szünetig meg is tartották.

A nagy változás a második játékrészben állt be. Az előnyét megtartani szándékozó rákosmentiek védekezésre rendezkedtek volna be, ám a félidő első tíz percében így is előbb egy öngóllal egyenlíteni, majd Sorecz Szabolcs találatával fordítani tudott csapatunk. Sőt, a folytatásban az immár a pontmentésért kitámadó hazaiakkal szemben néhány perc elteltével Magos Mátyás (képünkön) is betalált, biztossá téve ezzel a három pont bezsebelését.

Az idei naptári évben még egy bajnoki vár a Vácra: december 6-án 13 órától azt az Iváncsát fogadják a Szőnyi úton zárt kapuk mellett, amely augusztusban egy féltucattal verte Burzi Attila vezetőedző gárdáját.

Fotó: vacfc.com

Feladó: Városháza