Vác.hu
  

Hírek

Dátum:

Típus:

Kulcsszó:

 

Sport [2021. március 6., szombat]

Kézilabda – Féltucaton ragadt a győzelmi sorozat

Újabb közvetlen rivális ellen folytatta az élvonalbeli pontvadászatot a váci együttes. A mieink a mérkőzés előtt az egy hellyel és egy pont lemaradással őket követő hazaiak ellen gólos vereséget szenvedtek: MTK Budapest – Váci NKSE 35-32 (16-14).

Kölcsönösen elrontott támadások után Szabó Laura hetesével a Vác szerzett vezetést, majd Bukovszky Anna üreskapus találatát követően – rossz csere miatti kettős emberelőnyben – már kétgólos fórt szerzett csapatunk. Aztán már sikerült növelni góljaink számát, sőt amikor a váciak voltak kevesebben, Kácsor Gréta immár harmadik rontását a hazaiak is üreskapus góllal büntették.

A kezdeti sovány góltermést ezután már szaporább hálózörgetés váltotta. A 9. percben már kétszer annyi gól állt a mieink mellett, mint az MTK-nál (3-6), így a fővárosiak edzője időt kért. Kapusunk gólja mellett már a második büntetőt hárította. A két ziccert rontó Sanja Radoszavljevics már éppen csereéretté vált, amikor üreskapus góljával 8-4-re vezetett a VNKSE.

Sajnos, Aron Andreán volt a hibázások sora, így gyorsan egygólosra apadt az előnyünk – jött is a váci időkérés (19. perc: 8-9). A mérkőzés harmadánál aztán kezdődött minden elölről, hiszen döntetlen lett az állás. A váci hullámvölgy tovább folytatódott, először vezetett az MTK (11-10). Majd újabb hazai találatot követően Szilágyi Zoltán másodszor is magához hívta tanítványait. (9-5-ös vendégelőny után 14-11-re alakult az állás, tehát két váci hálózörgetésre kilenc hazai válasz érkezett nyolc perc alatt!)

A félidő hajrájában kihagyott büntetőnk miatt csak egy gólt sikerült faragni a hátrányból, így – a korábbiakhoz hasonlón – most is kettő volt a váci mínusz a meccs felénél.

A térfélcserét követően eleinte gyakran és felváltva estek a gólok. Majd 5 perc és 20-17 után következett az utolsó vendég időkérés. A meccs kétharmadánál továbbra is három gól volt a váci hátrány (24-21), mivel szinte semmi védőmunka nem volt csapatunknál. (A második félidő első 11 percében – egyenlő elosztásban– összesen 18 gól esett!) Érkezett a kapunkba Bálint Anna.

A folytatásban alábbhagyott a gólgyártás, de sajnos az utolsó negyedóra is három találatnyi MTK-fórral indult. Pár elrontott hazai akció után Golovin Vlagyimir igazította el játékosait, majd végre Diószegi Nikolett 27-27-re egalizált. Ám röpke volt az örömünk, erősített ismét a fővárosi hölgykoszorú és a záró 6 percre visszaszerezte előnyét (54. perc: 31-28). A mieink megpróbálkoztak az 5+1-es védőfallal és a 7 a 6 elleni támadásokkal, de továbbra is sorban jöttek a bekapott gólok.

Váci góldobók: Szabó Laura 6(4); Diószegi Nikolett 5; Helembai Fanny és Kácsor Gréta 4-4; Lakatos Rita és Sanja Radoszavljevics 3-3; Aron Andrea és Hámori Konszuéla 2-2; Bukovszky Anna, Pálffy Anna és Szondi Zsófia 1-1

A Váci NKSE tehát túl van a 26 bajnokijából 16 lejátszott találkozón. A mérlege: 10 győzelem és 6 vereség.

Most egy hazai kupameccs következik: a tervek szerint március 10-én délután egykor a másodosztály Nyugati csoportjában hibátlan teljesítménnyel élen álló budaörsiekhez látogat csapatunk. (Döntetlen esetén a hazaiak jutnának a legjobb nyolc köz.) Amennyiben a VNKSE túljut ezen az akadályon, akkor a négyes döntőbe kerülésért áprilisban a Fradit fogadja.

Feladó: Városháza

Sport [2021. február 28., vasárnap]

Labdarúgás – Büntetett a kihagyott büntető

A naptári év első, az aktuális NB III-as pontvadászat 22. fordulójában kikapott a váci gárda a fővárosban: Honvéd-MFA II – Vác FC 2-1 (1-0).

A harmadosztályú bajnokság húszcsapatos Közép csoportjában a még éppen bennmaradó helyről folytatta ma a kiesés elleni harcát a váci legénység. A játékoskeret téli minimális változásánál fontosabb volt a szünetben, hogy szakmai igazgatóként Csank János segíti a jövőben Burzi Attila vezetőedző munkáját.

Az első meccsükön az élvonalbeli kispestiek második csapata látta vendégül a mieinket. A szikrázó napsütés mellett vasárnapi délidőben lejátszott mérkőzést nagy lendülettel kezdték a hazaiak. Az első negyedórában saját tárfelére szorult a váci gárda. Sajnos, a folyamatos kispesti akciók már a 14. percben góllá értek (1-0). A bekapott gól után a mieinknek fel kellett adniuk az esélyesebb ellenféllel szembeni, zárt védekezésre alapuló taktikájukat – fokozatosan kiegyenlítettebb lett a küzdelem.

Alig telt el a meccs első harmada, amikor sérülés miatt cserére kényszerültek a vendégek. A játékrész hajrájában egyértelmű fölénybe került a Vác, ám igazi gólhelyzetet nem sikerült kialakítani a fiatal játékosokból álló ellenfél kapuja előtt. Így a pihenőre maradt az egygólos váci hátrány.

A második félidő is váci támadásokkal indult, a szögletek mellett lényegesen több alkalommal próbálkoztak kapura lövéssel a mieink. Ennek meg is lett az eredménye, mert még öt perc sem telt el és Szalánszki Gergő kiegyenlített (1-1). Ám nem sokáig örülhettünk, mert újabb öt perc lepergése után újra vezetést szerzett a kipesti tarcsi (2-1).

Így újra csak az egalizálás érdekében támadhatott a Vác. Ment is lelkesen előre az együttes, de a félidő feléig nem sikerült gólszerzéssel kecsegtető akciókat vezetni. Az első sárgalapos figyelmeztetésig 70 percet kellett várni, ezt váci játékos „érdemelte” ki, mint ahogyan a következőt is. A záró negyedóra egy lerántás miatt megítélt váci büntetővel indult, ám az alig egy perce csereként beállt 11-es számú Rusvay Gergely 11-esét a hazai kapus bravúrral hárította.

A véghajrában is mindent megpróbáltak a váciak az egy pont megmentése érdekében, de igazi lehetőség már nem akadt: vereséggel indították a tavaszi sorozatot.

Csapatunk legközelebb március 7-én délután az éllovas kecskemétiekhez látogat. Az első „hazai” bajnokira rá egy hétre kerül sor: akkor a Hódmezővásárhely csapatát fogadják a váciak. (Amennyiben a közeli napokban történő hatósági és MLSZ-bejárás után az illetékesek -szigorúan zártkapus rendezésre - engedélyt adnak, akkor e bajnokitól a csapat a váci stadionban léphet pályára a pontokért. A döntésről beszámolunk.)

Feladó: Városháza

Sport [2021. február 27., szombat]

Vízilabda – Félsiker a középszakasz nyitányán

Egy-egy győzelemmel és vereséggel kezdte az OBII-es pólóbajnokság felsőházi középszakaszát ma a váci gárda: Vác VSE – Egri VSC 7-6 és Váci VSE – PTE-PEAC 8-12.

A rendező pécsi klub medencéjében lebonyolított fordulóban az első nyolc helyért zajló középszakasz egyik négycsapatos csoportjában minden gárda két alkalommal csobbant a vízbe. A váciak első ellenfele az egri legénység volt. A találkozó ellentétes negyedeket és nagy csatát hozott. A vezetést az ellenfél szerezte meg, ám a mieink fordítottak. A folytatásban újra fordult a kocka és 4-3-nál az egrieknél volt ismét az előny. Erősített a Vác és zsinórban dobott négy találatával már győztesnek látszott. Ám a riválison volt a dobott gólok sora és egy perccel a vége előtt minimálisra fogyott csapatunk vezetése. Ezt azonban már nagy küzdelemben sikerült megőrizni és fontos pontokat szerezni.
Csapatunkból Kiss Ádám dr. kétszer talált be, míg Ágnecz Bálint, Binder Szabolcs, Haffner Marcell, Kollarics Gábor és Róth Dániel egy-egy góllal járult hozzá a sikerhez.

Ezt követően pihenő nélkül, már a következő mérkőzésen ismét játszani kellett a VVSE-nek. Ráadásul a házigazdák ellen kellett volna jó eredményt elérni. Sajnos, a fáradtság meglátszott a mieinken. Az ellenfél a négyből három negyedben is több gólt dobott együttesünknél és végig magabiztosan vezetve nyerte a találkozót. A váci gólok felét Kiss Ádám dr. szerezte, Haffner Marcell kétszer zörgette meg a hálót, Bártfay Zsolt és Róth Dániel pedig egyszer volt eredményes.

A tabella képünkön. A következő dupla fordulóra a tervek szerint március 20-án Martfűn kerül sor.

Feladó: Városháza

Sport [2021. február 24., szerda]

Kézilabda – Fontos pontok a rivális ellen

Az idei januári-februári meccshajsza befejező állomásán, szerda este egy hazai bajnoki volt soron az elsőosztályú váci kézilabda együttes számára. A mieink helyenként igen jó teljesítménnyel fontos pontokat gyűjtöttek be: Váci NKSE – DVSC Schaeffler 32-28 (19-13).

A végső bajnoki helyezés miatt a mai mérkőzés is fontos volt a mieink számára. Az összecsapás pikantériáját az is adta, hogy korábban már bejelentették: a Vác mai vezetőedzője nyártól már a debreceniek vezetőedzője lesz. A találkozó hazai játékoskeretéből a három régóta hiányzó mellett Lakatos Rita sem tudta még vállalni a pályára lépést. A lehetséges 16-ból a hazaiak 13 játékost neveztek, míg a vendégek teljes kerettel álltak ki.

Az első percekben a váciak állva hagyják vendégeiket. A Loki azonos összetételben támadott és védekezett eleinte, míg a mieinknél a támadásban pályán lévő Aron Andreát védekezésben Szabó Laura váltotta. Ez annyira tökéletesen működött, hogy nyolc percen keresztül minden percre jutott egy váci találat, viszont a hazai védőfal kiváló védőmunkáját megfejelő, több bravúrt bemutató Bukovszky Anna csupán egy gólt kapott.

A vendégek indiszponált meccskezdésükből csak lassan ocsúdtak, amihez kellett az is, hogy edzőjük röpke negyedóra alatt kétszer is időt kérjen. A félidő második felében sem sokat javult az ellenfél védőmunkája, viszont cserekapusuk, Csapó Kyra már hatékonyabban védett. Rajta kívül még az exváci Hornyák Dóra gólérzékenysége érdemel említést: a szünetig csapata góljainak majdnem a felét ő dobta. A váciaknál viszont többen is remekeltek és rendre sikerült egyéni megoldásokkal, vagy a beállóst (Szabó Laurát) megjátszva tetemes fórt összeszorgoskodni a pihenőre.

A második félidőelején mindkét oldalon hosszú támadásokkal próbálkoztak a csapatok és felváltva estek a gólok. Így sikerült tartani az 5-6 találatnyi előnyt. Aztán egy időre leálltak a támadásaink, sokkal nehezebben találtuk a hálózörgetést érő megoldásokat. Feljött többször is a DVSC háromgólos hátrányra. Kácsor Gréta fontos góljaival a záró öt perc ötgólos hazai fórral indult és innentől már csak arra kellett ügyelni, hogy a csapat megbecsülje a labdát. Ezt tette.

A mérkőzést végül magabiztosan, a fantasztikus meccsindítással jól sáfárkodva, több jó teljesítménnyel nyerte meg a VNKSE. A váciaknál mintha a korábbi mérsékelt teljesítmények javuló tendenciát mutatnak…

Váci gólszerzők: Hámori Konszuéla 7; Kácsor Gréta 6; Szabó Laura 6(3); Aron Andrea 4; Sanja Radoszavljevics 3; Bárdy Noémi, Diószegi Nikolett és Helembai Fanny 2-2.

Szilágyi Zoltán: – Egy közvetlen rivális ellen szereztünk nagyon fontos két pontot. Mindkét oldalon hiányoztak kulcsjátékosok. Már az első percekben nagyon koncentráltak voltunk és kiválóan kezdtünk. Egyes időszakokban kifejezetten érett, taktikus játékot produkáltunk. A debreceniek megpróbáltak rendre felzárkózni. De nálunk mindig volt egy-egy olyan megvillanás, amivel átlendültünk a holtpontokon.

A váciak számára következő tétmérkőzés a tervek szerint március 6-án 18 órától az MTK otthonában lesz. Ezt követően március 10-én délután egytől a másodosztályú listavezető Budaörs ellen kell kivívni a hazai kupasorozat legjobb nyolc csapata közé kerülést. Hazai bajnokira viszont csak majd március 27-én, este hattól kerül sor, amikor a székesfehérvári hölgykoszorú látogat a váci sportcsarnokba.

Fotó: Kovacsics József

Feladó: Városháza

Sport [2021. február 22., hétfő]

Asztalitenisz – Győzelem a debreceniek ellen

A csoport egyik debreceni csapatát látta vendégül a harmadosztályú asztalitenisz csapatbajnokság 11. fordulójában a váci gárda: Váci Reménység – DABE 11:7.

Az eddig csupán egy győzelmet szerző civisvárosiak ellen a mieink esélyesként vették fel a harcot, és magabiztosan meg is nyerték a találkozót. A párosok közül a Lovas Dániel, Klucsár Péter duó játszmavesztés nélkül diadalmaskodott, míg a Lovas Péter, Sági Bence páros döntő szettben maradt alul.

Az egyéni mérkőzések során Lovas Dániel mind a négy ellenfelét legyőzte, Klucsár Péter három, Lovas Péter kettő, Sági Bence egy sikert könyvelhetett el.

Csapatunk a jövő héten szombaton ismét hazai asztalokon játszhat, akkor a dobogóesélyes szerencsieket fogadja.

Feladó: Városháza

Sport [2021. február 21., vasárnap]

Labdarúgás – Folytatódik a tavaszi szezon a harmadosztályban

Két mérkőzést még tavaly év végén lejátszottak a labdarúgó NB III-as bajnokság második köréből a csapatok (Rákosmente – Vác 1-3 és Vác – Iváncsa 0-0), így február zárónapján a tavaszi 3. fordulóval folytatódik a Közép csoportban is a pontvadászat.

A Vác FC szakmai irányítását a télen Csank János vette át, munkáját továbbra is vezetőedzői feladatkörrel Burzi Attila segíti. Csapatunk a stadion régóta húzódó felújítása miatt eddig is minden, pályaválasztása mellett megrendezett bajnokiját a városon kívül vívta, mint ahogyan várhatóan a tavaszi idényben is a BVSC zuglói sporttelepén lesz „otthon” a pontvadászat során az együttes.

A húszcsapatos csoport 15. helyét elfoglaló váciak – a mieinket követő együttesek már kieső pozícióban vannak – játékoskeretében lényeges változás a téli szünetben nem történt.

A Vác FC a rajtra való felkészülés edzései közben az edzőmeccseken fokozatosan erősebb ellenfelekkel találkoztak. Két megyei első osztályú ellenfél (Budakalász – Vác 1-3 és Veresegyház – Vác 2-2) után NB III-as riválisok következtek (Cegléd – Vác 4-2, BVSC – Vác 0-0, Hatvan – Vác 1-4, Újpest II – Vác 0-3). A bajnoki főpróba a harmadosztályú bajnokság Keleti csoportját vezető Tiszakécske otthonában 2-1-es váci vereséggel zárult.

A tervek szerint az első tavaszi bajnokin (február 28. 11 óra) a Honvéd második csapata fogadja a váci gárdát.

(Képünkön a Vác FC további menetrendje.)

Feladó: Városháza

Sport [2021. február 20., szombat]

Kézilabda – Befejezték a váciak az EHL csoportkörét

Vereséggel zárta és a négycsapatos csoport utolsó helyén végzett a második számú nemzetközi kupában a váci hölgykoszorú. A továbbra is tartalékos csapatunk hazai pályán kapott ki orosz riválisától: Váci NKSE – HC Zvezda Zvenyigorod 29-30 (15-17).

A két csapat csehovi találkozóján a mieink remekeltek, míg a sokkal jobb fizikai felépítésű Zvezda felkészületlenül és tartalékosan állt ki arra a meccsre. Ráadásul a 33-29-es váci diadalt hozó hatvan perchez képest tovább szűkült a magyar csapat játékoskerete: Lakatos Rita sem játszhatott a mai mérkőzésen. Még nem teljesen egészségesen, de már pályára léphetett viszont Diószegi Nikolett és Helembai Fanny. Az oroszok több játékossal kiegészültek és 14 játékost neveztek a számukra nagyobb téttel bíró mérkőzésre.

Csapatunkban Kácsor Gréta volt az irányító, beállós poszton Szabó Laura kezdett, a balszélen pedig a nyáron eligazoló Sanja Radoszavljevics helyett a jól teljesítő Szondi Zsófia kapott sokperces bizalmat.

A hatvan perc elején nagyon kitűnt, hogy melyik együttesnek fontosabb az eredmény. Mindkét csapat csere nélkül volt a pályán védekezésben és támadásban, ám míg a mieink az első akciógóljukat csak a 10. percben dobták a jól záró oroszok hálójába, a túloldalon már ötször kellett kapott gólt követő középkezdéshez vonulni.

Az első félidő középső harmadában jobbára minden támadás góllal fejeződött be, a vendégek tartották 3-4 találatnyi előnyüket. Alig telt el negyedóra, amikor Hámori Konszuéla már másodszor kapott kétperces kiállítást.

A játékrész második felében hibaszámban az oroszok felzárkóztak a hazaiakhoz, sikerült is a mieinknek egyenlíteni (25. perc: 13-13). Sajnos, a vendégek edzőjének időkérése hasznosult és az első 30 percben már minden mezőnyjátékosát bevető Zvezda ismét előnyt harcolt ki.

A pihenő után kinyílt a gólzsák, az első percekben rengeteg gól esett, de ekkor még nem sikerült egyenlíteni. Hámori Konszuéla csak támadásban volt a pályán, neki kellett a most is roppant passzív Kácsor Gréta és a ziccerekben rendre hibázó Aron Andrea helyett is gólhelyzeteket kialakítania. A találkozó kétharmadánál végre ismét azonos gólszámmal volt mindkét együttes (41. perc: 23-23). Végig érezhető volt, hogy csak egy picivel kellene jobban kézilabdáznia csapatunknak és fordíthatna, ezzel megszerezhetné a csoportharmadik helyet.

Sajnos, hiába volt mindenki tisztában azzal, hogy a vendégeknél az első meccsen hiányzó Natalia Nyikityina remek játékos, ő hátára vette egyre fáradó csapatát és 9 góljával a mezőny magasan legjobbja volt. A záró tíz percre 27-27-es állással fordultak a két hölgykoszorú tagjai. Ekkor 4 perces gólcsend következett, érezhető volt, hogy amelyik fél gólt dob, komoly lépéselőnybe kerül. Sajnos, ez a Zvenyigorod volt, mivel a hajrában közel tíz percig nem talált a kapuba az érthetetlenül feszült váci együttes. (Mindeközben kimaradt pár váci ziccer és egy hetes is.)

Újra 3 találat lett a hazaiak hátránya és a VNKSE elvesztett egy olyan 60 percet, amit – annak ellenére, hogy egyszer sem vezetett – egy hajszálnyival jobb produkcióval megnyerhetett volna a kintihez hasonlóan most is meglepően halovány riválisával szemben.

Váci gólszerzők: Diószegi Nikolett és Hámori Konszuéla 5-5; Szabó Laura 5(2); Szondi Zsófia 4; Kácsor Gréta 3(1); Aron Andrea és Bárdy Noémi 2-2; Helembai Fanny, Pálffy Anna és Sanja Radoszavljevics 1-1.

Szilágyi Zoltán: - Bosszús vagyok, mert több volt ebben a meccsben. Csak magunkat okolhatjuk, mert érthetetlenül feszülten kézilabdáztunk. Fontos helyzetekbe hibáztunk bele nem tudtuk a lehetőségeinket kihasználni. Többször is sikerült hátrányból visszajönnünk, de hektikus volt a játékunk. Egy kicsivel kellett volna csak jobb teljesítmény a sikerhez.

A VNKSE 4. helyen fejezte be a csoportkört. A mieink számára most egy fontos bajnoki következik: február 24-én szerdán 18 órakor a tervek szerint a DVSC látogat a váci sportcsarnokba.

Fotó: Kovacsics József

Feladó: Városháza

Sport [2021. február 18., csütörtök]

Vízilabda – Következik a középszakasz

Mint beszámoltunk róla (vac.hu – Sporthírek, február 7.), a Váci Vízilabda SE veretlenül nyerte meg az OB II-es pólóbajnokság alapszakaszában a hatcsapatos csoportját. Így a mieink a pontvadászat középszakaszának felsőházában (1-8. hely) folytatják a sorozatot.

A mezőny két négyes csoportban, három játéknapon dupla fordulókkal találkozik egymással, így mindhárom riválissal két, összesen újabb hat mecset vív majd a VVSE. A váciak ellenfele egy-egy egri, pécsi és szolnoki gárda lesz. A csoportrajt a tervek szerint február 27-én szombaton Pécsen lesz.

A középszakaszt követően a felsőház két csoportjának azonos helyezettjei döntik el a bajnoki osztály végső sorrendjét.

Feladó: Városháza

Sport [2021. február 10., szerda]

Kézilabda – Adnak érte két pontot FRISSÍTVE!

Ismét két nemzetközi kupaforduló között lépett pályára élvonalbeli kézilabda együttesünk. Szerda este azon ritka alkalom fordult elő, hogy a mieinknél is alacsonyabb átlagéletkorú csapattal szemben mérettette meg magát a sok sebből vérző Szilágyi-hölgykoszorú: Váci NKSE – Boglári Akadémia-SZISE 33-28 (19-16).

Immár az együttes irányítójának, Lakatos Ritának és egyik beállójának, Helembai Fannynak is ki kellett hagyni sérülése miatt a mai találkozót, így mindössze 12 játékossal vágott neki a meccsnek a VNKSE. (Rita ütéstől származó deréksérülésének idegbecsípődés miatt eltart a rehabilitációja, Fanny belső bokaszalagjai húzódtak meg, ez sem párnapos gyógyulás.)

A hiányzók miatt a korábban megszokotthoz képest kissé felforgatott váci kezdőhetes vágott neki a 60 percnek. Az elején háromszor is sikerült ziccerből a kapus hasába püfölni a labdát, majd a kölcsönös támadásvezetési hibák után – 1-3-as kezdést követően – 3 hetesgóllal jött össze a fordítás.

Az ellenfél kettőket cserélt támadás és védekezés váltáskor, nálunk az első csere a félidő felénél a kapusposzton következett. Sikerült ugyan 10-7-re meglépni, ám a 17 percben Diószegi Nikolett szélső beugrás közben rálépett az alálépő védő lábára és súlyosnak tűnő bokasérülést szenvedett.

Szabó Laura eredményességével aztán a szünetig tartotta a 2-3 gólos előnyét a Vác, miközben a két játékvezető hölgynek „sikerült” még az amúgy alacsony nívójú játéknál is gyérebb teljesítmény produkálni…

A szünetet követően elfeledkeztek a mieink a hálózörgetésről, nem csoda, hogy a 38. percben 20-20-nál egalizáltak a vendégek. Sok hibával megspékelt ideges hangulatú küzdelem folyt a pályán a sportág kevés szépsége jelent meg a mérkőzésen.

Minimális váci fórral fordultunk a hajrára, amikor a vendégek kapus nélkül támadtak, ami ellen a váciak egy kihúzódó védőfallal válaszoltak. A két taktika közül szerencsére a miénk volt hatásosabb és a lefújásra kialakuló legnagyobb különbség így enyhén torzítja a mérkőzés képe alapján kevésbé hiteles végeredményt.

Váci gólszerzők: Szabó Laura 13 (6); Kácsor Gréta 6; Hámori Konszuéla 4; Pálffy Anna 3; Aron Andrea és Szondi Zsófia 2-2; Diószegi Nikolett, Sanja Radoszavljevics és Szeberényi Flóra 1-1.

Szilágyi Zoltán: – Tudtuk, hogy nagyon meg kell dolgoznunk a pontokért. Helyzetünkben ez megbecsülendő eredmény, hiszen Diószegi Nikolett bokasérülésével még kevesebben lettünk. Csak a jó csapatmunkánknak köszönhető, hogy ki tudtuk küzdeni a győzelmet, amelynek különbsége a látottak alapján túlzó.

FRISSÍTÉS!

A váci egyesület szombaton hivatalosan bejelentette, hogy egy pozitív eredményű koronavírus-teszt miatt a csapat nem utazik el a vasárnapra tervezett párizsi kupameccsre. A találkozó 2 pontját 10-0-ás gólkülönbséggel a francia együttes kapja.


Fotó: Kovacsics József

Feladó: Városháza

Sport [2021. február 10., szerda]

Kézilabda – A már bejelentett váci változások

A Váci NKSE hivatalos klubhonlapján (vacinkse.hu) adott tájékoztatást az NB I-es felnőtt csapat játékoskeretében nyártól érvényes változásokról. Az egyesület közleményét az alábbiakban változtatás nélkül adjuk közre.

„A Váci NKSE csapata a következő években is szeretné követni az elmúlt évekhez hasonló játékos politikát, tehát fiatal magyar játékosokkal vennénk fel a versenyt a hazai élvonallal.

Azt már elmondhatjuk, hogy a 2021-2022-es szezonnak ismét egy igencsak fiatal kerettel fogunk nekivágni.

A nyáron lejáró szerződésű játékosuk közül, saját nevelésű válogatott kerettag beállósunkkal Helembai Fannyval 2023.június 30.-ig, valamint a 2017-ben Békéscsabáról érkezett jobbszélsőnkkel, Diószegi Nikolettel pedig 1+1 éves szerződést kötöttünk.

A következő évi keretnek már biztosan nem lesz tagja Szabó Laura, Sanja Radosavljevic, Triffa Ágnes valamint a kölcsönszerződése lejártával Lakatos Rita sem.

Júliustól csatlakozik csapatunkhoz a bő válogatott kerettag kapus, a 28 esztendős Pásztor Bettina, aki Kisvárdáról érkezik Vácra, és a Dunaújvárosból érkező irányítóként és átlövőként is bevethető 24 éves Ferenczy Fruzsina, aki a múlt héten bajnoki mérkőzésen nyolc gól szerzett ellenünk.

Szintén új igazolás lesz a 21 éves junior Európa-bajnok balszélső Schatzl Natalie, aki jelenleg Dunaújvárosban szerepel, valamint a Győrből érkező, Ifjúsági válogatott kerettag 19 éves beállós Világos Diána, aki nemrég mutatkozott be Győrben az NB I.-ben.

Pásztor Bettina 2022.06.30-ig, Ferenczy Fruzsina, Schatzl Natalie és Világos Diána pedig 2023.06.30-ig írt alá szerződést egyesületünkkel.
A játékoskeret további változásairól később adunk tájékoztatást!”

Feladó: Városháza

1 2 3   >>