Vác.hu
  

Hírek

Dátum:

Típus:

Kulcsszó:

 

Február 22. A bűncselekmények áldozatainak világnapja


Az Európai Tanács 1990. február 22-én tette közzé a bűncselekmények áldozatainak chartáját, ez a nap azóta számos országban – Magyarországon 1993 óta – az áldozatok napja.


A teljes szöveg a csatolmányban olvasható.

Feladó: Váci Rendőrkapitányság

Csatolt dokumentumok:
ELBIR_Aldozatok_vilagnapja.pdf

Rendőrségi hírek [2021. január 13., szerda]

15 évesen négy büntetőeljárás

A váci rendőrök kezdeményezték annak a tinédzsernek a letartóztatását, aki egy kortársát akarta kirabolni a gyanú szerint. Ez már a negyedik folyamatban lévő bűnügye.

Egy 13 éves fiútól akarta megszerezni arcmaszkját és pénzét legutóbbi balhéjakor, 2020. november 30-án kora délután. A város egyik parkjában leszólította, amikor áldozata követelőző szavai ellenére nem teljesítette követelését, veréssel fenyegette. Egy járókelő közbelépése akadályozta meg a komolyabb folytatást. Amikor a rendőrök számára egyértelművé vált a tettes személye, elfogták és 2021. január 11-én őrizetbe vették. Ekkor már három másik nyomozás is folyt ellene a Váci Rendőrkapitányságon. Tavaly februárban egy általános iskolai társát beszorította a sarokba és a csokoládéját követelte. Mivel az édesség nem cserélt gazdát, a 15 éves támadó combon rúgta áldozatát – rablás bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt folyik az eljárás. Egy hónappal később a helyi vasútállomáson pécézett ki társával egy fiút, a kialakult szóváltást társa az öklével, míg a most elfogott 15 éves fiú egy rúgással rendezte – garázdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt folyik a büntetőeljárás. Negyedik ügye kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt folyik ellene.

A Váci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai a 15 éves fiút most rablás bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt vették őrizetbe, egyben kezdeményezték letartóztatását.

Feladó: Váci Rendőrkapitányság

Rendőrségi hírek [2021. január 5., kedd]

TÁJÉKOZTATÓ a 2021. évben induló rendőrjárőr szakképesítést adó 10 hónapos képzésekről

Részletek az alábbi csatolt fájlban.

Rendőrségi hírek [2021. január 5., kedd]

TÁJÉKOZTATÓ a 2021. évben induló 2 éves technikumi rendőrszakképzésről

Részletek az alábbi csatolt fájlban.

Csatolt dokumentumok:
2 EVES A3 vegleges.jpg

1