Sport [2020. november 1., vasárnap]
Labdarúgás – A félidőben már végeredmény

November első napján a harmadosztályú pontvadászat Közép csoportjában a 16. forduló találkozóit rendezték. A váciak legyőzték a megyei riválist: Vác FC – Monori SE 2-1 (2-1).

A megelőző hatmeccses nyeretlenséget egy fölényes győzelemmel lezáró (Majos – Vác 1-7) múltheti bajnoki után a hosszú hetek után végre a kieső pozícióból kilépő váciak a középmezőny élén álló megyei riválist fogadták a zuglói „hazai pályán”. (A majosi mérkőzés utózöngéje volt, hogy a szövetség illetékeseinek nem nyerte el a tetszését a meccs alatti váci „tűzijáték”, és 1 millió forintos büntetést rótt ki a klubra.)

Tipikus őszi idő fogadta a Mindenszentek napjára kiírt meccsre látogató gyér számú publikumot a BVSC sporttelepén. A váciaknál lassan visszatérnek a sérültek és eltiltottak, míg a vendégeknél szinte mindenki hadra fogható volt. A Monor egy hete nem lépett pályára, szerdán viszont kitűnően helytállt az NB II-es Siófok elleni kupameccsen és csak drámai csatában, 11-esekkel búcsúzott a sorozattól.

A mai összecsapás negyedórás erőfelmérést követően az egyre eredményesebb góllövőformát mutató Szenes Bence (képünkön) góljával váltott lüktetőbb játékra. Az első félidő hajrájában ez egy gólváltásban is megmutatkozott: a 39. percben Zámbó Dániel megduplázta a váci előnyt, ám pár percre rá jött a monori szépítés.

A második félidő nagy küzdelmet hozott. A vendégek egyre nagyobb erőket mozgattak meg a pontmentés érdekében, ám a szervezett váci védekezés útját állta a próbálkozásoknak. A sorozatos cseréket követően a meccs hajrájában egyre keményebbé vált a játék, sorban mutatta fel a játékvezető a sárga lapot mindkét oldalra. A lényeg azonban nem változott: sikerült megtartani az első játékrészben kialakult eredmény, amely így nagyon fontos 3 pontot jelentett a mieink számára.

Az NB III-as bajnokság első köréből még 3 forduló van hátra, majd a tervek szerint 2 „tavaszi” mérkőzésre is sor kerül még idén. Az eddigi 16 bajnokin 19 pontot gyűjtő Vác FC legközelebb november 8-á vasárnap délután fél kettőtől az élmezőnyhöz tartozó FC Dabas otthonába látogat.

Feladó: Városháza