Sport [2020. december 1., kedd]
Kézilabda – Vácon lehetnek a nemzetközi kupameccsek

Mint beszámoltunk róla, a Váci NKSE bejutott a második számú nemzetközi női kézilabda kupasorozat (EHL) csoportkörébe. Most kiderült: a Váci Sportcsarnokban rendezheti a klub a hazai mérkőzéseket.

A tervek szerint januárban és februárban is három-három találkozót rendeznének a négycsapatos, kétfordulós körmeccses csoportban, ahonnan majd az első két helyezett jut be a negyeddöntőbe. A mieink ellenfelei: Ikast (dán), Zvenyigorod (orosz) és Paris 92 (francia). Az utóbbi együttes látogat majd a sorozat nyitányán – január 9-én, vagy 10-én – a váciakhoz.

Problémát jelent, hogy a kupasorozat ezen szakaszában már csak adott pályaborításon lehet megrendezni a mérkőzéseket. A váci klub tájékoztatása szerint kérvényezték a helyszín engedélyezését, azzal, hogy ezen kupameccseket természetesen az előírt talajon fogja az egyesület lebonyolítani. További változás, hogy a kispadok és a zsüriasztal a megszokottal ellentétes oldalon lesz elhelyezve. Az pedig, hogy az aktuális időpontokban jelen lehetne-e nézők a csarnokban, majd az illetékes magyar kormányrendeletek alapján határozzák meg.

(Képünk illusztráció)

Feladó: Városháza