Sport [2020. december 6., vasárnap]
Labdarúgás – Még éppen a kiesési vonal felett

Befejezte a csapat számára nem sok örömteli pillanatot hozó naptári évet harmadosztályú focicsapatunk. A második tavaszról előrehozott bajnokin: Vác FC – Iváncsa 0-0.

Emlékezetes, hogy még augusztusban a háromezres Fejér megyei település gárdája első hazai meccsén féltucatot rámolt be a mieinknek. Volt tehát miért visszavágnia Burzi Attila vezetőedző legénységének a mai zuglói, zártkapus mérkőzésen. A mieink reményeit növelte, hogy gyakorlatilag a teljes játékoskeret bevethető volt.

A mindkét gárda számára nagyon fontos, így elég feszült légkörű mérkőzés abban hasonlított az augusztusihoz, hogy sajnos, a váciak most sem tudtak a kapuba találni. Viszont a védőmunka már sokkal eredményesebb volt, így az ellenfél is gólképtelen volt.

Az első játékrész hajrájában hat perc alatt négy sárgalapos figyelmeztetést is kaptak a hazaiak, majd a vendégek sportszerűtlen edzőjét zavarta el a kispadról a játékvezető. Gól azonban egyik oldalon sem esett.

A szünetet követően folytatódott a sok hibával tarkított, ideges küzdelem. Az 5. sárgás váci figyelmeztetést a túloldalon rögtön egy – immár egy pályán lévő játékost érintő – iváncsai kiállítás követte. A hátralévő több, mint fél órában tehát emberelőnyben focizhattak a mieink, ám támadásaik rendre elhaltak egy-egy hibán. Így a lefújásra is maradt a gólnélküli döntetlen.

Ezzel a mérkőzéssel zárult tehát a 2020-as esztendő a Vác FC számára. A most folyó pontvadászatban lejátszott 21 találkozón 25 pontot gyűjtött csapatunk, amivel a 15. helyet foglalja el a húszcsapatos csoportban. A versenykiírás szerint minden csoportból az utolsó öt együttes kiesik majd, plusz a három 15. helyezett közül a leggyengébb mutatóval rendelkezi is búcsúzik az NB III-tól. (Ez jelenleg nem a váci együttes.)

A bajnoki folytatás a tervek szerint február utolsó napjaiban indul. Akkor a mieink a Honvéd második csapatához látogatnak. Hogy aztán a tavasszal a Vác FC hol rendezheti meg a „hazai” bajnoki meccseit, az egyelőre nagy kérdés…

Feladó: Városháza