Közélet [2020. december 11., péntek]
Elkészült az év végi Váci Hírnök

Újra 24 oldalas, színes, olvasmányos tartalommal köszön be a postaládákba a váci önkormányzat ingyenes havilapja, a Váci Hírnök.


A Váci Hírnök legújabb számában kétoldalas interjú mutatja be Marton Zsolt megyéspüspököt, de Vicsek Ferenc portréja megismerteti az olvasóval a várost üzemeltető cég ügyvezetőjét, dr. Varga Borbálát és Adorján Attila festőművészt is. Az ezúttal a veszélyhelyzet miatt polgármesteri hatáskörben meghozott fontos döntések, rendeletek mellett megtalálhatók az aktuális ingatlan- és álláspályázatok és a különböző városi kitüntetettek névsora is.

A járvány miatt meghozott korlátozó intézkedések számbavétele mellett megtalálható az az elszámolás is, amely a vírusszámlára érkezett adományok elköltését mutatja be. Megtudhatjuk azt is, hogy már napokkal a kormányrendelet meghozatala előtt megszületett a döntés arról, hogy 2021-ben nem lesz adóemelés Vácon.

Szerencsére most is bőven van miről beszámolnia a lap szerkesztőinek mindazon felújításokról és fejlesztésekről, melyek a legutóbbi lapszám óta történtek. Ilyen többek között a Zöldfa utcai, a Szent Mihály dűlői, a Bán Márton utcai és a Gombási úti burkolatfelújítás, a Hársfa utcai óvoda energetikai fejlesztése. De megtudhatjuk, milyen lépések történtek a valós fényviszonyokhoz alkalmazkodó közvilágítás megvalósítása érdekében és milyen újabb utasbarát módosítások léptek életbe a helyi buszközlekedésben.

Az év adott választókerületi történéseiről tartott képviselői beszámolók összesített ismertetője is olvasható a lapban, amelyben természetesen az Anyakönyvi hírek és a sportösszefoglalón kívül a gyógyszertári és orvosi ügyeletek elérhetősége is helyet kapott.

A Váci Hírnök új száma letölthető weboldalunkról, a nyomtatott változat pedig a napokban érkezik meg a váci lakosokhoz. Amennyiben mégsem találja meg postaládájában, kérjük ezt jelezze a felelős kiadónak: Váci Városimázs Kft., 30 583-6767, vagy estv@estv.hu

Feladó: Városháza