Sport [2020. december 16., szerda]
Kézilabda – A 10. helyen zárta az EB-t a magyar válogatott

A hat lejátszott mérkőzése közül kettőt megnyert, négyet elveszített a magyar válogatott a dániai kontinensbajnokságon, és végül a 16 csapatos tornán a 10. helyen fejezte be a sorozatot.

A mieink a szerbek elleni jó teljesítménynek köszönhetik a középdöntőbe jutást, ahol aztán a németek és a norvégok elleni vereség között sikerült megverniük a románokat. Európa legjobb női kézilabda válogatottjainak seregszemléjén hazánk csapatában három, a csoportkörből tovább nem jutó Szerbia keretében egy váci játékos kapott helyet.

A magyaroknál Kácsor Grétának csak epizódszerep jutott: MINDÖSSZE 22 percet volt a pályán és 2 gólt szerzett. Bár a 83 percet játszó és 7 gólt dobó Lakatos Rita könnyebb sérülése miatt egy középdöntőbeli meccsről hiányzott, végül összteljesítménye nem okozott csalódást. Mint ahogyan a 7 találatát 162 játékperc alatt szerző Helembai Fanny produkciója is megfelelő volt.

A szerbek egyik legjobbja pedig Sanja Radoszavljevics volt, akinél több gólt csupán egyetlen csapattársa dobott. A váci balszélső a három találkozóján szinte végig a pályán volt és 11 kísérletéből 10 gólt szerzett.

Feladó: Városháza