Sport [2020. december 30., szerda]
Kézilabda – Évzárásként idegenbeli siker

Közel kéthónapos bajnoki szünet után lépett ismét pályára az NB I-es női kézilabda pontvadászatban a váci hölgykoszorú. Az egyben a naptári évet is búcsúztató, megyei rivális elleni mérkőzésen: Érd – Váci NKSE 30-34 (16-14).

A kezdés a váciak nagyobb mértékű karácsonyi punnyadását jelezte, mivel az első 5 perc négy hazai és nulla váci találatot hozott. Míg a kapunkban Triffa Ágnes képtelen volt találkozni a labdával, a túloldalon rendre hárítani tudta a gyenge próbálkozásokat Györkös Rebeka. A 9. percben már Szilágyi Zoltán sem bírta tovább cérnával a tesze-tosza védőmunkát és támadásvezetést - időt kért.

Tíz perc és kapuscsere után éledezett együttesünk, de felébrednie nem sikerült: az első negyedóra 8-3-as hazai előnnyel zárult. Majd következett az újabb váci időkérés a 18. percben. A meccs harmadánál állandósult a 4-5 gólos hazai fór, miközben a váci kapuba visszatért Triffa Ágnes. Ebben a meccsperiódusban az Érdben a volt váci Györkös Rebeka remekelt, míg a volt váci Paróczy Sára és a volt váci Szabó Kitti szórta a gólokat.

Az első játékrész hajrájában előbb sikerült feljönnünk két gólra (24. perc: 13-11), majd váci emberhátrányok és hazai büntetőkkel után a szünetre is ennyi maradt a különbség.

A pihenőt követően végre Kácsor Gréta is betalált, majd 16-16-nál már egál volt az állás. A vezetést nem sikerült átvennie a Vácnak, rendre 1-2 találattal az érdiek vezettek. A találkozó második harmadának végén Szilágyi Zoltán felhasználta utolsó időkérését is. Ismét támadhattunk a vezetésért és végre Hámori Konszuéla góljával – először a meccsen – a mieinknél volt az előny (41. perc: 21-22).

A fordítás után már a mieink vezetgettek 1-2 találattal (46. perc: 24-26). A záró tíz perc háromgólos vendégfórral és hazai időkéréssel vette kezdetét. Triffa Ágnes fontos pillanatokban fogott ziccereket és 7 perccel a vége előtt már 30-26 volt ide. Sőt, az utolsó 4 perc elején már 33-28 volt a váciaknak. Az utolsó hazai edzői eligazítás után már csak az idő lepergésére játszott csapatunk és végül egy roppant nehéz csatát nyert meg a második félidőre feljavuló teljesítményével.

Most másfél hét meccspihenő következik a váci csapat számára. Hogy aztán elkezdődjék egy roppant megerőltető sorozat, mely során a mieink – utazásokkal, igen kemény ellenfelekkel megspékelt 46 nap alatt 11 tétmérkőzést vívjanak meg a hazai és a nemzetközi porondon. Elsőként január 10-én vasárnap délután kettőtől (zárt kapuk mellett, de élő Sport1 TV-s közvetítéssel) az EHL-csoportkör első fordulójában a párizsiak ellen a váci sportcsarnok ideiglenesen lefektetett pályaborításán.

A mérkőzés váci góldobói: Hámori Konszuéla 10; Lakatos Rita 7; Sanja Radoszavljevics 4; Szabó Laura 4 (1); Helembai Fanny 3; Diószegi Nikolett és Kácsor Gréta 2-2; Aron Andrea és Szeberényi Flóra 1-1.

Feladó: Városháza