Sport [2021. január 4., hétfő]
Labdajáték bajnokságok – A tervek szerint így folytatják

A váci labdajáték csapatok közül a Váci NKSE jelenleg is erőltetett menetben lép pályára mind a hazai bajnokság, mind a nemzetközi kupaporondon. A többi csapatbajnokság tervezett idei beindulásáról az alábbiakban adunk rövid tájékoztatást.

A labdarúgó NB III-ban szereplő Vác FC január 5-én kezdi meg a felkészülést a tervek szerint február legvégén folytatódó pontvadászatra. A rajtra a csapat 7 felkészülési mérkőzéssel készül, melyek mindegyike az adott ellenfél otthonában lesz. Az első két tavaszi bajnokit idegenben játssza csapatunk. A szövetségi honlapon jelenleg a váci stadion van feltüntetve, mint pályaválasztóként megjelölt hazai helyszín.

A vízilabdázók harmadosztályú pontvadászatának alapszakaszából már csak egy forduló van hátra. A csoportjában élen álló Váci Vízilabda SE számára a február 6-ra tervezett játéknapon zárul a bajnokság ezen szakasza. A versenykiírás szerint ezt követően a középszakaszban folytatják a sorozatot, amelynek eredményei alapján mérkőznek majd meg egy rájátszás keretében a végső pozíciókért.

Az asztaliteniszezők NB II-es bajnokságában a Váci Reménység együttese a már lejátszott csapatbajnokikon 50%-os eredményt ért el. A december közepén kiadott szövetségi tájékoztatás szerint ebben az osztályban január végén folytatódhat a mérkőzéssorozat és az elhalasztott meccseket február végéig pótolni kell.

A Magyar Röplabda Szövetség elnöksége a Fogyatékkal Élők Röplabda Bizottsága javaslatára a 2020-ra kiírt Ülőröplabda Magyar Bajnokságot befejezettnek tekinti, végeredményt nem hirdet. Az idei sorozatról egyelőre nem adtak ki tájékoztatást.

Feladó: Városháza